Hodnotenie pohybu

Kalkulačka súhrnného skóre Functional Movement Screen

Zadajte skóre 0–3 od vyškoleného hodnotiteľa pre všetkých sedem vzorcov FMS vrátane oboch strán a testov na vylúčenie bolesti, aby ste vypočítali súhrn 0–21.

Sedem pohybových vzorcov

Vyberte pozorované skóre pre každú stranu. Pri obojstranných vzorcoch sa použije slabšia strana; bolesť pri overovacom teste vynuluje daný vzorec.

Hlboký drep
Krok cez prekážku
Výpad v jednej línii
Pohyblivosť ramien
Aktívne zdvihnutie vystretej nohy
Kľuk na stabilitu trupu
Rotačná stabilita

Výsledok testu

SÚHRN FMS
21 / 21

Nad skúmanou hranicou

Skóre nad 14 je mimo skupiny s vyšším rizikom v tejto štúdii, ale nedokazuje neprítomnosť zranenia ani pripravenosť na konkrétnu záťaž.

Skóre jednotlivých vzorcov

  • Hlboký drep — 3
  • Krok cez prekážku — 3
  • Výpad v jednej línii — 3
  • Pohyblivosť ramien — 3
  • Aktívne zdvihnutie vystretej nohy — 3
  • Kľuk na stabilitu trupu — 3
  • Rotačná stabilita — 3

Asymetrie vľavo/vpravo

Neboli zadané rozdiely skóre medzi ľavou a pravou stranou.

Vzorce s najnižším skóre na riešenie ako prvé

Hlboký drep, Krok cez prekážku, Výpad v jednej línii, Pohyblivosť ramien, Aktívne zdvihnutie vystretej nohy, Kľuk na stabilitu trupu, Rotačná stabilita

Ulož si tieto čísla — sleduj, ako týždeň po týždni rastú.

Zadarmo — bez karty, za 30 sekúnd. Tvoj výsledok ide s tebou.

Ako sa počíta súhrn

Štruktúra siedmich testov a skórovanie 0–3 vychádzajú z práce Cooka, Burtona a Hoogenbooma (2006), časti 1 a 2. Každý obojstranný vzorec prispieva slabšou stranou a pozitívny test na bolesť nastaví príslušný vzorec na nulu; maximum je 21.