Hodnocení pohybu

Kalkulačka souhrnného skóre Functional Movement Screen

Zadejte skóre 0–3 od proškoleného hodnotitele pro všech sedm vzorců FMS, obě strany i testy pro vyloučení bolesti a vypočítejte souhrn 0–21.

Sedm pohybových vzorců

Zvolte pozorované skóre pro každou stranu. U oboustranných vzorců se použije horší strana; bolest při testu pro vyloučení bolesti nastaví daný vzorec na nulu.

Hluboký dřep
Krok přes překážku
Výpad v jedné linii
Pohyblivost ramen
Aktivní zvednutí natažené nohy
Klik pro stabilitu trupu
Rotační stabilita

Výsledek screeningu

FMS SOUHRN
21 / 21

Nad studovaným limitem

Skóre nad 14 je mimo skupinu s vyšším rizikem v dané studii, ale nedokazuje, že je člověk bez zranění nebo připravený na konkrétní zátěž.

Skóre jednotlivých vzorců

  • Hluboký dřep — 3
  • Krok přes překážku — 3
  • Výpad v jedné linii — 3
  • Pohyblivost ramen — 3
  • Aktivní zvednutí natažené nohy — 3
  • Klik pro stabilitu trupu — 3
  • Rotační stabilita — 3

Asymetrie levá/pravá

Nebyly zadány rozdíly mezi skóre levé a pravé strany.

Vzorce s nejnižším skóre k řešení jako první

Hluboký dřep, Krok přes překážku, Výpad v jedné linii, Pohyblivost ramen, Aktivní zvednutí natažené nohy, Klik pro stabilitu trupu, Rotační stabilita

Ulož si tato čísla — sleduj, jak týden po týdnu rostou.

Zdarma — bez karty, za 30 sekund. Výsledek jde s tebou.

Jak se souhrn počítá

Struktura sedmi testů a skórování 0–3 vychází z Cooka, Burtona a Hoogenbooma (2006), částí 1 a 2. Každý oboustranný vzorec přispívá horší stranou a pozitivní test pro vyloučení bolesti nastaví propojený vzorec na nulu; maximum je 21.