Αξιολόγηση κινητικότητας

Υπολογιστής συνολικής βαθμολογίας Functional Movement Screen

Καταχώρισε τις βαθμολογίες 0–3 του εκπαιδευμένου αξιολογητή και για τα επτά μοτίβα FMS, και για τις δύο πλευρές, μαζί με τις δοκιμασίες αποκλεισμού πόνου, για συνολικό αποτέλεσμα 0–21.

Επτά μοτίβα κίνησης

Επίλεξε τη βαθμολογία που παρατηρήθηκε για κάθε πλευρά. Στα αμφίπλευρα μοτίβα μετρά η χαμηλότερη πλευρά· ο πόνος σε δοκιμασία αποκλεισμού μηδενίζει το μοτίβο.

Βαθύ κάθισμα
Βήμα πάνω από εμπόδιο
Προβολή σε ευθεία
Κινητικότητα ώμων
Ενεργητική ανύψωση τεντωμένου ποδιού
Κάμψη για σταθερότητα κορμού
Στροφική σταθερότητα

Αποτέλεσμα ελέγχου

ΣΥΝΟΛΟ FMS
21 / 21

Πάνω από το μελετημένο όριο

Βαθμολογία πάνω από 14 βρίσκεται εκτός της ομάδας υψηλότερου κινδύνου της μελέτης, αλλά δεν αποδεικνύει απουσία τραυματισμού ή ετοιμότητα για συγκεκριμένο φορτίο.

Βαθμολογίες ανά μοτίβο

  • Βαθύ κάθισμα — 3
  • Βήμα πάνω από εμπόδιο — 3
  • Προβολή σε ευθεία — 3
  • Κινητικότητα ώμων — 3
  • Ενεργητική ανύψωση τεντωμένου ποδιού — 3
  • Κάμψη για σταθερότητα κορμού — 3
  • Στροφική σταθερότητα — 3

Ασυμμετρίες αριστερά/δεξιά

Δεν καταχωρίστηκαν διαφορές μεταξύ αριστερής και δεξιάς βαθμολογίας.

Μοτίβα με τη χαμηλότερη βαθμολογία για πρώτη αντιμετώπιση

Βαθύ κάθισμα, Βήμα πάνω από εμπόδιο, Προβολή σε ευθεία, Κινητικότητα ώμων, Ενεργητική ανύψωση τεντωμένου ποδιού, Κάμψη για σταθερότητα κορμού, Στροφική σταθερότητα

Αποθήκευσε αυτούς τους αριθμούς — δες τους να ανεβαίνουν εβδομάδα με την εβδομάδα.

Δωρεάν — χωρίς κάρτα, σε 30 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμά σου έρχεται μαζί σου.

Πώς υπολογίζεται το συνολικό αποτέλεσμα

Η δομή των επτά δοκιμασιών και η βαθμολόγηση 0–3 ακολουθούν τους Cook, Burton και Hoogenboom (2006), μέρη 1 και 2. Κάθε αμφίπλευρο μοτίβο συνεισφέρει τη χαμηλότερη πλευρά, ενώ θετική δοκιμασία αποκλεισμού μηδενίζει το συνδεδεμένο μοτίβο, με μέγιστο σύνολο 21.